Strandpaviljoen De Schaar

Over ons

Over ons

Het begon allemaal toen Kees van der Wekken samen met zijn vader in de jaren 60 met pony's liep op het strand van Westenschouwen. Een ritje op een pony voor een paar centen.

Paarden en toeristen hebben de de familie Van der Wekken altijd bezig gehouden. Kees was altijd actief in de paardenhandel en nu doet zijn zoon Paul van der Wekken dat weer met zijn zoon Keesjan.

Later in 1993 zijn Kees en Paula van der Wekken een strandtent begonnen. Strandpaviljoen De Schaar was eerst een gezellig klein wit tentje. Een paar jaar later

konden Kees en Paula een strandtent kopen in Scheveningen: 'De Blue Lagoon'. Deze strandtent hebben ze toen opgezet in Westenschouwen. Dit was eigenlijk het tweede paviljoen op die plaats naast de trap en later kwam het derde paviljoen zo als het nu is!

De passie en gedrevenheid van ons vak is een belangrijk aspect in ons bedrijf. Natuurlijk samen met onze personeelsleden! We staan altijd de volle 100 % voor

iedereen klaar.

Elk jaar moesten we de tent afbreken en opslaan in containers en in opslag zetten gedurende de wintermaanden. Vanaf maart mochten we dan weer gaan bouwen en konden we weer lekker open. In 1999 kregen we een jaarrond vergunning en toen heeft Kees een nieuw paviljoen laten bouwen, prachtig mooi natuurlijk!

We hadden nu meer capaciteit en konden uitgebreide menu's gaan aanbieden.De behoefte van de gasten

veranderde ook en het was een mooie uitdaging voor ons om de gasten lekker te verwennen met een kreeft, verse mosselen en nog veel meer lekkers. Het was zo leuk dat we elke week naar de visafslag gingen en zelf de vis inkochten en zelf verwerkten, verser kan niet natuurlijk!

In 2006 zijn Paul en Monica bij de zaak gekomen. Kees en Paula gingen het wat rustiger aan doen. Het concept bleef hetzelfde en vandaag aan de dag is het nog steeds gezellig en goed vertoeven op De Schaar!

Nu in 2020 zijn de kinderen aan de beurt. Keesjan en Mariëlle willen het familie bedrijf voortzetten dat inmiddels bestaat uit twee paviljoens en 40 strandcabine's in Westenschouwen. Sand en Pepper hoort er ook bij

maar die hebben we verhuurd.

Dat is een mooi vooruitzicht!

CONTACT

Strand Westenschouwen

Tel. 0111-652212

pwekken@zeelandnet.nl

Reserveren alleen voor gezelschappen vanaf 8 personen.

OPENINGSTIJDEN

Vanaf maart:

ma t/m zo

10.00 tot +/- 20.00 uur

Keuken open vanaf 11:30 uur


Vanaf juli t/m augustus:

ma t/m zo

10.00 tot +/- 21.00 uur

Keuken open 11:00 uur - 21:00 uur

OPENINGSTIJDEN

Vanaf september/november:

ma t/m zo

10.00 tot +/- 18.00 uur

Vanaf 2e week november alleen het weekend (za/zo) geopend


Extra open

Kerstvakantie

Oudjaarsdag

Nieuwjaarsdag